اطلاعات عمومی و بازی و سرگرمی
 

سبزی های مفید برای افراد دیابتی

سبزی های مفید برای افراد دیابتیاسفناج

          یک بررسی جدید نشان می دهد مصرف بیشتر اسفناج و سایر سبزی های برگ دار سبزرنگ می توانند خطر دیابت را کاهش دهند.


سبزی های مفید برای افراد دیابتی

سبزی های مفید برای افراد دیابتی

یک بررسی جدید نشان می دهد مصرف بیشتر اسفناج و سایر سبزی های برگ دار سبزرنگ می توانند خطر دیابت را کاهش دهند.

 
             به گزارش خبرگزاری فرانسه این بررسی که نتایج آن در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده است، به موضوعی بحث برانگیز پرداخته است، و نویسندگان آن هشدار می دهند که تحقیقات بیشتری برای اثبات لازم است.
          یک گروه از پژوهشگران به سرپرستی پاتریس کارتر در دانشگاه لایسستر در مرکز انگلیس شش بررسی دربرگیرنده 220000 نفر را مورد بازبینی قرار دادند که به رابطه میان مصرف سبزی و میوه و دیابت نوع 2 با شروع در بزرگسالی پرداخته بودند.

اسفناج
         آنها دریافتند خوردن یک و نیم وعده اضافی سبزی های برگ دار سبزرنگ خطر ابتلا به دیابت را تا 14 درصد کاهش پیدا می کند، اما خوردن میوه و سبزی بیشتر همراه هم اثر چندانی در این زمینه نداشت.
          دیابت نوع 2، شایع ترین نوع دیابت، با شیوع رژیم های غذایی چرب و شیرین و سبک زندگی بی حرکت، به سرعت از کشورهای ثروتمند به کشورهای با سرعت در حال توسعه در حال گسترش یافتن است.


         بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 220 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری که هر سال یک میلیون نفر را می کشد، مبتلا هستند.

          به گفته سازمان جهانی بهداشت با افزایش میزان چاقی، شمار مرگ و میر ناشی از دیابت ممکن است در فاصله میان 2005 تا 2020 دو برابر شود.

         اصلاح تغذیه و ورزش عوامل شناخته شده پیشگیری دیابت هستند، اما اینکه کدام غذا برای این هدف بهتر است و  چرا، مورد اختلاف بوده است زیرا بررسی های معدودی با کیفیت خوب در این زمینه انجام شده است.
         گروه کارتر پیشنهاد می کنند سبزی های برگ دار سبزرنگ از این لحاظ مفید هستند که حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و منیزیم هستند، اما لازم است که کار بیشتری در این مورد انجام شود.

          در یک بررسی جداگانه که در ژورنال داروشناسی بریتانیا منتشر شده است، دانشمندان چینی می گویند یک ترکیب استخراج شده از انواع گیاهان دارویی چینی توانسته است به اثر دیابت نوع 2 را بر موش ها کاهش دهد.
          این ترکیب که امودین (emodin) نام دارد، آنزیمی به نام 11-Beta-HSD1 را مهار می کند که در ایجاد مقاومت به انسولین نقش دارد. انسولین هورمونین است که به خارج شدن قند اضافی از خون کمک می کند.

         یانگ لنگ از انستیتو مفردات پزشکی شانگهای در این باره گفت: "لازم است پژوهشگران مواد شیمیایی را ایجاد کنند که اثرات مشابهی با امودین داشته باشند، و ببینند که آیا از این مواد می توان به عنوان دارویی برای دیابت استفاده کرد."

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.

دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است.

نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کم رنگ می باشد .

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است، کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

ترکیبات شیمیایی:

         اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3  بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن: ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه، و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است).

اسفناج به علت داشتن منیزیم،  جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.

وجود  فسفر  در اسفناج برای بدن، مخصوصا برای کسانی که به کارهای فکری اشتغال دارند و آهن آن برای شهرنشینان که گلبول های قرمز خونشان جهت تامین اکسیژن سلول های بدن، باید فعالیت بیشتری کنند، بسیار مفید است.

خواص دارویی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C  ، آهن و پتاسیم می باشد.

2) بدن را قلیایی می کند و اسیدیته ی خون را کاهش می دهد.

3) خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.

4) ورم روده ی کوچک را رفع می کند.

5) برای ورم ریه مفید است.

6) ملین است و یبوست  را برطرف می کند.

7) برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.

8) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

 

 تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری ازسرطان روده بزرگ، معده، پروستات،‌ حنجره و رحم موثر است .

9) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.

10) برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

11) برای رفع سرفه های خشک ،برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

12) آش اسفناج با گشنیز،  برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو  و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسه ی صفرا را برطرف می کند.

14) خوردن اسفناج از  سرطان  جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار عادت دارند.

15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری ازسرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌ حنجره و رحم موثر است .

 

16) اسفناج، کلسترول خون  را پایین می آورد.

17) بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.

18) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می کند.

19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.

20) اسفناج، سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.

21) اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.

22) رماتیسم و نقرس  را درمان می کند.

23) برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده  موثر است.

24) قبلاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.

25) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.

لطفاً از نظرات خوب و مفیدتان مارا مستفیض نمائید.

نوشته شده در تاريخ شنبه ٢٧ فروردین ۱۳٩٠ توسط ع- حبیبی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک  
قالب وبلاگ